Naziv knjige: "Argumenti protiv neutralnog"
Izdavač: Istraživačko-izdavački centar SSO Srbije
Recenzent:Predrag Matvejević
Godina izdanja:1980.


Tekstovi u ovoj knjizi nastali su u raznim situacijama i povodima i nisu pisani sa namerom da realizuju unapred zadatu ideju o jedinstvenoj knjizi. "Argumenti protiv neutralnog" zamišljeni su kao svedočanstvo o postojanosti, iskušenjima i životu jednog opredeljenja. U žiži većine tesktova sabranih u ovoj knjizi nalazi se kategorija "građanskog", tretirana na negativan, kritički način.
Argumenti protiv neutralnog

________________________________________________Naziv knjige: "Osumljičeno društvo"
Izdavač: NIRO "Mladost", Beograd
Recenzenti: Sava Dautović i Predrag Matvejević
Godina izdanja: 1987.


Celokupan sadržaj knjige "Osumnjičeno društv" nastao je u uslovima teške ekonomske krize koja je potresala Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. Zato u prva dva odeljka knjige ("Kritika i kriza" i "Represija i sloboda") i dominiraju teme društvene krize, slobode i prinudne emigracije.
Osumljičeno društvo

Ipak, najzanimljiviji, i sa istorijskog aspekta, svakako, najznačajniji jeste treći odeljak knjige ("Povodi i polemike") u kojima Milorad Vučelić, u polemičkom tonu piše o odnosu Dušana Bilandžića prema "jugoslovenstvu", o pluralizmu Vojislava Koštunice i Koste Čavoškog u shvatanju različitih koncepta demokratije, o šezdeset i osmoj i njenim posledicama... Tanka crvena nit svih tekstova knjizi može se prepoznati i u istrajnom zalaganju za slobodu i doslednoj borbi protiv političkog voluntarizmu i birokratske samovolje.


___________________________________Naziv knjige: "Kosovo and Albanian Separitism"
Izdavač: Beogradski izdavačko-grafički zavod (BIGZ)
Godina izdanja: 1990
.

Knjiga "Kosovo i albanski separitizam" (publikovana samo na engleskom jeziku) govori o korenima separatizma u južnoj srpskoj pokrajini i predstavlja jedno važno svedočanstvo, neophodno da bi se bolje shvatili razlozi krize na Kosovu i Metohiji.
Kosovo and Albanian Separatism

_____________________________________________Naziv knjige: "Razgovori sa epohom"
Recenzenti: Milorad Grujić i Petar Ljubojev
Izdavač: Književna zajednica Novog Sada

Godina izdanja: 1992.

Razgovori sabrani u ovoj knjizi objavljeni su u najvećem i najuticajnijem sroskom listu, beogradskoj "Politici", i to u seriji koja je započeta 19. jula, a završena 14. septembra 1991. godine.
Razgovori sa epohom

Razgovori sa velikanima srpske kulture (Miloradom Ekmečićem, Dobricom Ćosićem, Matijom Bećkovićem, Vaslijem Krestić, Ljubomirom Tadićem, Pavlem Ilićem, Mihailom Markovićem, Boškom Petrovićem, Miloradom Pavićem i Patrijsrhom srpskim gospodinom Pavlom), predstavljaju i neku vrstu velike i uzbudljive istine o srpskom narodu i njegovim istorijskim težnjama, o Srbiji i Jugoslaviji.

Bez njihovih odgovora i danas je veoma teško razumeti i shvatiti našu današnju situaciju i istorijske prilike u kojima živimo. Ovi razgovori u srpskoj i jugoslovenskoj javnosti izazvali su veliku pažnju, odjeke, polemike i pre svega pohvale. Izvodi su prenošeni i objavljivani u mnogim listovima širom sveta.


Naslovna
- Biografija - Aktivnosti - Politika - Mediji - Kultura - Knjige - Sport

Članci - Intervjui - Drugi o Vučeliću - Foto Galerija - Linkovi